22 juni 2020

Gaat Nederland niet altijd te licht bewapend de oorlog in, ook nu weer?

Author picture

60 min. luisteren

Jaap Goudsmit legt uit waarom verzet zo belangrijk is in tijden van vrede en van oorlog. Het is belangrijk zo veel mogelijk slachtoffers te voorkomen, dat was in de oorlog zo en dat is nu ook zo. Het beschermen van de meest kwetsbaren hebben we achterwege gelaten. In de eerste negen maanden stierven 9000 mensen meer dan normaal omdat we geen testen hadden en geen mondkapjes.

Over Jaap Goudsmit

Jaap Goudsmit is arts en viroloog verbonden aan de Harvard T.H. Chan School of Public Health en wetenschappelijk directeur van het Human Vaccines Project, een NGO die onze afweer tegen ziekte probeert te doorgronden zodat er sneller en betere vaccins kunnen worden gemaakt.

Jaap Goudsmit