30 oktober 2020

National Geographic: Interview over SARS-CoV-2 vaccins voor ouderen

Author picture

5 min. read

Het is van het grootste belang om het voorkomen van een ernstige infectie met het SARS-CoV-2 virus in het licht te zien van ziektes van de ouderdom. Op dit moment worden 60-plussers bij de huisarts gevaccineerd tegen griep en pneumokokken pneumonie om ziekte te voorkomen. Ook op oudere leeftijd worden vaccinatie tegen kinkhoest en gordelroos aangeraden.

In diezelfde reeks hoort een SARS-CoV-2 vaccin thuis. Hopelijk is er snel een goed vaccin tegen COVID- 19 dat al volgend jaar in het vaccinatie programma van ouderen kan worden opgenomen.

Over Jaap Goudsmit

Jaap Goudsmit is arts en viroloog verbonden aan de Harvard T.H. Chan School of Public Health en wetenschappelijk directeur van het Human Vaccines Project, een NGO die onze afweer tegen ziekte probeert te doorgronden zodat er sneller en betere vaccins kunnen worden gemaakt.

Jaap Goudsmit