8 februari 2021

Interview : Buitenhof 7 februari

Author picture

17 min watch

Nu alle 60-plussers binnen twee maanden hun eerste prik geven : de enige weg om allemaal uit de coronacrisis te komen

Alle vaccins, -of ze nu met de RNA- technologie ( Pfizer, Moderna, Curevac vaccins), de adenovirus technologie (Janssen, AstraZeneca, Sputnik V vaccins) of de recombinant technologie (het Novavax vaccin)-, zijn op het zelfde werkingsmechnqisme gebaseerd. Al deze vaccins beschermen door opwekking van antistoffen tegen het S eiwit, die het virus ervan afhouden de cellen van de bovenste luchtwegen te infecteren.

Al deze vaccins beschermen goed tegen ernstige ziekte door het coronavirus, wat vooral de 60-plussers treft. Dat zijn ook degenen met het meeste ouderdomsziekten, wat we onderliggend lijden noemen. Luister het interview met Pieter-Jan Hagens in Buitenhof.

Over Jaap Goudsmit

Jaap Goudsmit is arts en viroloog verbonden aan de Harvard T.H. Chan School of Public Health en wetenschappelijk directeur van het Human Vaccines Project, een NGO die onze afweer tegen ziekte probeert te doorgronden zodat er sneller en betere vaccins kunnen worden gemaakt.

Jaap Goudsmit