19 april 2021

HaagschCollege.nl - College: Vrij van Corona, Jaap Goudsmit

Author picture

1:30 hour listen

Jaap Goudsmit's nieuwste boek: Vrij van corona
Jaap Goudsmit's nieuwste boek: Vrij van corona

Het coronavirus houdt ons leven al dik een jaar in een houdgreep. Hoe komen we hieruit? En wat is de blijvende impact van virussen op onze samenleving?

Onlangs verscheen het boek Vrij van corona. Daarin en tijdens deze livestream legt vermaard viroloog Jaap Goudsmit uit wat virussen met ons doen en hoe we ze kunnen stoppen. De razendsnelle ontwikkeling van tests en vaccins danken we aan decennia aan onderzoek. Als topwetenschapper kan Goudsmit als geen ander uitleggen hoe de complexe wetenschap achter de coronabestrijding nu precies werkt.

Met de komst van vaccins is er licht aan het eind van de tunnel, maar doemt ook de vraag op wat de blijvende impact is van corona. Goudsmit heeft hier een duidelijk antwoord op. We zijn beland in het immuniceen, het tijdperk waarin we ons permanent kunnen beschermen tegen virussen. Maar dan moeten we onze samenleving wel fundamenteel veranderen.

Welkom in het virustijdperk is een ideale avond voor wie in anderhalf uur volledig bijgepraat wil worden over de wetenschap achter de huidige corona-aanpak en de blijvende impact van het virus op ons leven. Tijdens de avond kunt u ook vragen insturen.

Jaap Goudsmit is viroloog en epidemioloog aan de Harvard Universiteit. Hij is één van de belangrijkste aidsonderzoekers ter wereld en expert op het gebied van vaccinontwikkeling en veroudering van het immuunsysteem. Onlangs verscheen zijn boek Vrij van corona bij Uitgeverij Pluim

Jaap Goudsmit wordt geïnterviewd door Thomas van Zijl, presentator van Haagsch College.Toegangscode: Jg306HcP

Over Jaap Goudsmit

Jaap Goudsmit is arts en viroloog verbonden aan de Harvard T.H. Chan School of Public Health en wetenschappelijk directeur van het Human Vaccines Project, een NGO die onze afweer tegen ziekte probeert te doorgronden zodat er sneller en betere vaccins kunnen worden gemaakt.

Jaap Goudsmit