21 april 2021

Alle vaccins beschermen goed tegen infectie en ziekte, welke firma het ook levert

Author picture

5 min. read

De kernvragen voor het komend jaar zijn: wie moeten er volledig gevaccineerd zijn voordat alle corona maatregelen kunnen worden opgeheven? Wat doen we in de komende jaren om herhaling van 2020 en 2021 te voorkomen?

Het opinie artikel dat hieronder volgt gaat uit van de adviezen van de Gezondheidsraad van november en december 2020 en bepleit vanaf as september de coronaprik toe te voegen aan de jaarlijkse griep en pneumococcen prik voor iedereen boven de 60 en dementen met verhoogd risiko.

Over Jaap Goudsmit

Jaap Goudsmit is arts en viroloog verbonden aan de Harvard T.H. Chan School of Public Health en wetenschappelijk directeur van het Human Vaccines Project, een NGO die onze afweer tegen ziekte probeert te doorgronden zodat er sneller en betere vaccins kunnen worden gemaakt.

Jaap Goudsmit